Valio Jäätelö Lemon Curd


Tuote: Valio Jäätelö Lemon Curd (K-Citymarket, 4,85e, Suomi)

Kuvaus: Laktoositonta vaniljajäätelöä ja sitruunatahnakastiketta 15%.

Arvio:
 Ristiriitaisissa fiiliksissä lähden maistelemaan tätä uutuusjäätelöä. Miksikö? No siksi, että muut maistamani Valion jäätelöt eivät ole erityisemmin iskeneet. Pidän kuitenkin sitruunasta, joten tämä kiinnosti.

Kannen alla odottaa juuri sitä, mitä luvattiin: vaalea vaniljajätskiä ja seassa hieman keltaista lemon curdia raitoina. Entäs se maku sitten? No, aivan kuten luvattiin. Vaniljaa ja sitruunaa. Vanilja on pääosassa ja jyrää mielestäni lemon curdin alleen. Olisin pitänyt tästä enemmän, jos sitruunaa olisi ollut enemmän. Vaniljajätskin olisi voinut vaikka vaihtaa sitruunaan. Valion jätskeissä minua onkin häirinnyt se, että ne ovat useimmiten olleet vaniljapohjaisia ja muut makuaineet ovat olleet vain lisukkeena. Ihan ok tämä on:  sileää ja maistuu kyllä, mutta onhan tämä vähän tylsää näin.

Mielestäni purkin hinta on liian korkea, sillä jätski on suurimmaksi osaksi vaniljaa, mitä saisi isommankin paketillisen halvemmalla. Ja jäisi vielä rahaa ostaa sitä lemon curdia erikseen. Ei näin Valio. Minä maksan erikoisemmista jäätelöistä mieluusti vähän enemmän, mutta tämä nyt ei millään ole hintansa arvoista.

Tiivistettynä plussat ja miinukset:
+ Sileää jäätelöä. Ihan ok, kyllä tätä syö.
- Olisin toivonut tämän olevan sitruunaisempaa, sillä nyt vaniljajäätelö jyrää lemon curdin alleen.
- Hinta on liian kova jäätelöstä, joka on suurimmaksi osaksi vaniljaa.

Arvosana: 4

Kommentit