Tony's Chocolonely Maitosuklaa


Tuote: Tony's Chocolonely maitosuklaa (K-Citymarket, reilut 3e, Belgia)

Kuvaus: Belgialaista maitosuklaata.

Arvio: Tätä vastuullisesti tuotettua suklaata olen kerran aikaisemminkin maistellut, mutta nyt ostin ihan kotiin itselleni. Tämä oli Suomeen saapuessaan, ja on varmasti vieläkin, tosi puhuttu ja kohistu suklaa muun muassa sosiaalisessa mediassa ei pelkästään makunsa vaan edustamiensa arvojen ansiosta. Arvot tässä suklaassa on tosiaan kohdillaan, sillä tällä pyritään lopettamaan orjatyö suklaantuotannossa. Hieno tavoite!

Siirrytääs sitten itse makuelämykseen. Tämä on todella täyteläisen makuista maitosuklaata. Laadukasta ja oikeasti suklaan makuista. Ei todellakaan millään sokerilla tai makeutusaineilla pilattua, vaan suklaista eikä ollenkaan liian makeaa. Suklaa sulaa ihanasti suussa ja on kohtalaisen pehmeää, jotta levystä voi napsauttaa palasen.

Ulkonäöltä levy on hauska, sillä ideana tässä on, että palat ovat erimuotoisia. Syy liittyy suklaan edustamiin arvoihin: suklaantuotannossakaan palaset eivät jakaannu tasaisesti.

Tämä on erinomaista suklaata, ehdottomasti niitä parempia peruskaupasta saatavia suklaalevyjä. Vaikka tämä valitsemani levy on pelkkää maitosuklaata, ei se mielestäni mitään lisää kaipaa (vaikka toki tästäkin suklaasta löytyy erilaisia variaatioita moneen makuun).

Tiivistettynä plussat ja miinukset:
+ Täyteläistä suklaata, jota ei ole sokerilla tai makeutusaineilla pilattu.
+ Edustaa hienoja arvoja orjatyön lakkauttamisen puolesta suklaantuotannossa.
+ Hauska ulkonäöltään.

Arvosana: 9 

Kommentit