Magnum Pint Double Salted Caramel


Tuote: Magnum Pint Double Salted Caramel (K-Citymarket, alennuksessa 2,99 euroa, Saksa)

Kuvaus: vaniljakermajäätelöä, suolaista kinuskikastiketta, maitosuklaapaloja ja maitosuklaakuori

Arvio: Tässä toinen vuoden uutuuksista. Ostin uuden Magnumin purnukan, kun tämä oli alennuksessa Cittarissa. Tästä mulla on vähän sekavat mielipiteet. Tässä oli niin hyvää kuin vähemmän hyvääkin. 

Tykkään ideasta suklaakuoresta, joka lohkeaa lusikalla kopautettua. Tätähän olisi pitänyt sulattaa noin kymmenisen minuuttia, jotta se olisi oikeasti lohjennut kivasti, mutta kosks olen malttamaton päätin vain kaivaa kuoren läpi ja kävihän se silleenkin. Jäätelö tässä on hyvää, vaniljaisen makuista. Tunnistaa kyllä Magnum-jäätelöksi. Suolainen kastike maistuu myös herkulliselta, sopivan suolaiselta. Lisäksi sitä on sopivassa suhteessa jäätelöön. 

Suklaakin on hyvää, mutta sitä on aiiiivan liikaa. Tässä on nimensämukaisesti tuplasti suklaata, mikä on kyllä ihan liian överisti. Suklaata on kuoressa, reunoilla ja isoina, kovina palasina jäätelön seassa. Puolet purkista jaksooin joten kuten syödä, kunnes iski raja. Vaikka suklaa onkin maukasta, se on makeaa ja kun sitä on tässäkin purkissa jotain viideosa, niin se on liikaa. Tämä olisi ollut täydellistä, jos suklaata olisi ollut vain kannessa ja vaikkapa reunoilla. Vaihtoehtoisesti sitä olisi voinut edes olla vähemmän jäätelön seassa ja pienempinä paloina, sillä nyt ne oli vaikeita syödä kokonsa ja kovuutensa ansiosta.

Ei tämä nyt ihan lemppareihin mennyt. Hyvää, mutta tuntuu, että tässä on tasapaino ja sisällön suhteet pielessä. Itse jäätelö jäi pahasti sivuosaan.

Tiivistettynä plussat ja miinukset:
+ Hyvää vaniljajäätelöä.
+ Suklaakuori on kiva idea, kunhan jaksaisi antaa jäätelön olla huoneenlämmössä jonkin aikaa ennen syömistä, jotta kuori napsahtaisi lusikalla naputtaessa.
+ Kinuskikastike mukavan suolaista ja sitä on juuri sopivasti. Enemmän olisi liian makeaa.
- Tässä on aivan liikaa maitosuklaata: sitä on kuoressa, reunoilla ja jäätelön seassa kovina ja isoina palasina. Jäätelön seassa olevat palaset ovat hankala syödä.
- Liiallisen suklaan takia tasapaino on pahasti pielessä ja itse jäätelö jää taka-alalle.
- Makeus iskee jossain välissä ihan liikaa, ei tätä voi koko purkkia kerralla vetää. 

Arvosana: 5/10

Kommentit