Karl Fazer Lemon Yoghurt & Meringue


Tuote: Karl Fazer Lemon Yoghurt & Meringue (Prisma, 4,98 euroa, Suomi) 

Kuvaus: Maitosuklaata ja sitruunajogurtti-marenkitäytettä (38%)

Arvio: Tämä meni heti ostoslistalle, kun sain tietää tämän tulevan kauppoihin. Tämä on ilmeisesti myynnissä rajoitetun ajan pääsiäisen erikoisuutena. Itselläni tämä oli must-ostos, sillä rakastin Fazerin joulurasiaa, missä oli sitruuna-jogurtti-konvehteja ja vadelma-jogurtti-konvehteja. Moneen vuoteen ei kuitenkaan juuri tätä sitruuna-jogurttia ole ollut myynnissä. Mutta nytpäs on, tosin hieman muokattuna. Muistini mukaan vanhassa versiossa ei ollut mukana marenkia.

Maku tässä on hyvin samanlainen kuin vanhassakin versiossa. Jogurttitäyte on suhteellisen voimakkaan sitruunaista, hieman hapanta jogurtin ansiosta. Täyte on kuitenkin tasapainossa maitosuklaakuorrutteen kanssa. Tähän versioon lisätty marenki ei oikeastaan tuo makuun mitään lisää korkeintaan hieman makeutta. Marenki tuo kuitenkin täytteeseen rakennetta, sillä se rouskuu pureskellessa.

Mielestäni tämä on periaatteessa samaa tavaraa kuin vanhakin versio. Tykkäsin silloin ja tykkään nytkin: tämä kuuluu ehdottomasti lempparikonvehteihini ja suklaisiin yleensä. Pitää vielä lähempänä pääsiäistä ostaa toinenkin rasia tarjottavaksi.

Tiivistettynä plussat ja miinukset: 
+ Sitruuna maistuu voimakkaasti täytteessä. Täyte on sopivan makeaa ja hieman hapanta (koska jogurtti), ja se on tasapainossa suklaakuoren kanssa.
+ Marenki tuo rakennetta, sillä se rouskuu hampaissa pureskellessa.
- Marenki ei kuitenkaan vaikuta itse makuun oikein mitenkään. Ihan kiva lisä, mutta ei välttämätön.

Arvosana: 9 Yksi lempparisuklaitani!

Kommentit