Dan Cake Porkkanakakku


Tuote: Dan Cake Porkkanakakku (K-Citymarket, 3,99 euroa, Tanska)

Kuvaus: porkkanakakku, jossa 24% vaniljanmakuista kermatäytettä ja 1,6% kookoshiutaleita

Arvio: Tällainen tarttui ostosreissulla matkaan. Porkkanakakku on mulle herkkua, kunhan se on mausteista, mutta ei liian makeaa. Tämä kakku oli ihanan mausteinen: selkeästi kanelinen, neilikkainen ja inkiväärinen. Lisäksi itse kakku oli ihanan mehevää. Kosteaa eikä ollenkaan kuivaa. Makeutta pohjassa oli juuri sopivasti ja siinä maistui karamellinen siirapin maku. Porkkana itse olisi voinut maistua ehkä hieman enemmän, mutta yleensäkin se tuppaa vähän jäämään mausteiden alle piiloon porkkanakakussa.

Tuorejuuston sijaa tässä piti kermatäyte kuvauksen mukaan. Täyte oli kohtalaisen makeaa, mutta sitä oli sopivan paksulti pohjaan verrattuna. Koristeena oli kookosta, mikä ei sinänsä vaikuttanut makuun, mutta tuntui kuitenkin pureskellessa. 

Tämä kakku oli kokonaisuudessaan herkullista. Ostaisin ehdottomasti uudelleen. Mielestäni tämä sopisi hyvin porukalla jaettavaksi, sillä tästä riitti hyvin ainakin neljään isoon palaan. Hintakin oli kokoon nähden kohdillaan. Parhaimpia porkkanakakkuja, mitä olen syönyt. Suosittelen!

Tiivistettynä plussat ja miinukset:
+ Mehevä, kostea pohja. Ei ollenkaan kuiva. Hyvä rakenne.
+ Mausteet maistuivat oikeasti. Mausta löytyi kanelia, neilikkaa ja inkivääriä.
+ Hyvänmakuista kuorrutetta, mikä oli sopivan makeaa.
+ Pohja ja kuorrute olivat sopivassa suhteessa ja tasapainossa toisiinsa nähden.
- Porkkana ei ehkä hirveästi pohjasta erottunut, mutta niin tuppaa usein olemaan porkkanakakuissa muutenkin.
- Kookos ei tuonut tähän hirveästi mitään ekstraa, sillä se ei oikeastaan maistunut miltään vähäisen määrän takia: se korkeintaan tuntui hieman pureskellessa. 

Arvosana: 9/10 Herkkua!

Kommentit