3 Kaveria Paahdettu manteli ja toscakastike


Tuote: 3 Kaveria Paahdettu manteli ja toscakastike (K-Citymarket, 5,99 euroa, Suomi) 

Kuvaus: Cashewpohjainen jäätelö, paksulla karamellisella toscakastikkeella ja paahdetulla mantelirouheella.

Arvio: 3 Kaverin uusi vegaaninen jäätelö on tällä kertaa maistelussa. Mielenkiintoista maistella cashewpohjaista jätskiä, sillä muut 3 Kaverin jätskit taitavat olla kookospohjaisia. Ensifiilikset tästä jätskistä ovat ristiriitaiset. Cashewpohja on mielenkiintoisen makuista, ihan hyvää, mutta ehkä vähän tylsää. Olisin ehkä itse tykännyt, että siihen olisi sekoitettu vaikkapa suklaata vähän peittämään cashewn ominaismakua. Arvostan kuitenkin cashewn käyttöä, sillä muut 3 Kaverin vegaaniset jätskit ovat kookospohjaisia, mistä en oikein tykkää.

Mantelirouhe tuo kivaa rakennetta ja se rouskuu miellyttävästi hampaissa. Karamellikastiketta olisi voinut olla mielestäni jopa enemmän kuin nyt. Se jäi vähän taka-alalle. Maussa on paahteisuutta ja jopa kahvintyyppistä vivahdetta vaikkei sitä tähän jätskiin ole lisätty. Maku muistuttaa vähän Jymyn vegaanista hasselpähkinä-mokkaa, mikä mielestäni kuitenkin päihittää tämän. Tämä ei ole överimakeaa, mikä johtuu varmasti myös vähäsokerisuudesta. Siitä plussaa.

Jokin tässä itselle mättää, mutta en pysty oikein saamaan kiinni, että mikä. Todella hyvä yritys kuitenkin ja olen varma, että moni muu tykkää. En vaan ole vielä löytänyt sitä täydellistä vegaanista jätskiä miltään maistamaltani merkiltä. Ehkä se vielä tulee vastaan. Jokin raikas hedelmäinen tai marjainen, ilman kookosta, voisi olla omaan makuun... vink vink. :)

Tiivistettynä plussat ja miinukset: 
+ Tosi hienoa, että tässä on käytetty cashewpohjaa, sillä on mukava, kun on vaihtoehtoja myös kookoksen inhoajille.
+ Mantelirouhe tuo rakennetta ja paahteisuutta.
- Karamellikastiketta olisi voinut olla lisääkin.
- Olisiko jätskipohjaan voinut sekoittaa jotain makua, esim. suklaata, sillä nyt cashewn ominaismaku on aika voimakas?
- Jokin tässä omaan makuuni ei toimi. Harmi, sillä odotin tältä paljon.

Arvosana: 6 Ei valitettavasti ollut omaan makuuni, mutta uskon, että moni muu tykkää. Ehdottomasti kokeilunarvoinen kuitenkin.

Kommentit